Националният отбор на България за жени до 20-годишна възраст получи заслужено признание след силното лято, което изпрати. Селекцията на Таня Гатева стана Отбор №1 на 2019 г. в гласуването за наградите “Спортен Икар“ на Фондация “Български спорт”. Това бе обявено по-рано днес на пресконференция.

Тимът ни до 20 г. при дамите стана шампион в Дивизия Б през миналото лято, след като триумфира над Финландия с 80:75 във финала в Прищина. По този начин нашите момичета си осигуриха промоция в Дивизия А през 2020 г., където ще спорят с шампиона Италия, Белгия и Ирландия.

По време на срещата с медиите, която се проведе в Пресклуб България, от Фондация “Български спорт” обявиха още, че българската федерация по баскетбол ще получи специален приз по случай 100-годишния си юбилей. Това ще се случи на церемония на 17 декември, която ще се проведе в Националната художествена галерия от 11.00 ч.

Голямата награда на Фондация "Български спорт" спечели биатлонистът Владимир Илиев. Звездата в леката атлетика Ивет Лалова ще получи приза в категория "Шампионско дълголетие". В категория "Млад и проспериращ спортист" наградените са 17-годишната състезателка по модерен петобой Светла Згурова и 16-годишният плувец Йосиф Миладинов.