КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Бултекс 99 спечели за трети път в последните си четири двубоя в НБЛ. В зала “Диана” селекцията на Асен Николов се справи с Ямбол с 81:66 като гост в мач от 10 кръг в мъжкия ни елит.

И ОЩЕ: Пловдивчани са с баланс от 5-5, което ги поставя на пето място във временното класиране, докато ямболии имат 1 победа и 9 поражения, колкото и Черноморец на дъното.

НАЙ-ДОБРИ: Обрад Томич бе много полезен за Академик Бултекс 99 и оформи дабъл-дабъл – 18 точки и 12 борби. Шакир Смит и Седрик Боуен добавиха по 17. Васил Бачев се отчете с 11 точки и 9 борби.

В състава на Ямбол за двубоя не бяха Стейвиън Алън и Шакил Калхун, а Дарин Иванов и Петър Вукович не играха заради контузии. В тяхно отсъствие Александър Матушев отбеляза 21 точки в добавка към 9 борби. Стилиян Иванов, който игра с маска заради счупен нос, добави 12. 17-годишният Пламен Илиев се прибра в съблекалнята с 11. Стоян Петков овладя 11 борби плюс 8 точки. 

ПОВРАТНА ТОЧКА: След равностойно първо полувреме, Академик Бултекс 99 използва силните си страни и чрез Обрад Томич, Седрик Боуен и Васил Бачев излезе напред с 60:53. До финалната сирена гостите не изпуснаха инициативата и си осигуриха аванс от 17 точки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 декември Академик Бултекс 99 ще приеме Спартак Плевен, а ден по-късно Ямбол ще гостува на Берое.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99

Вижте пълен запис на двубоя: