Отборът по баскетбол на колички Черно море-Никея вече е част от Черно море Тича и приема това име. Новината обяви изпълнителният директор на “моряците” Саша Топчов на пресконференция днес.

Искаме да направим една голяма баскетболна общност във Варна и затова се обединихме. Ще правим и благотворителни кампании с цел да помогнем, тъй като една такава професионална количка струва 8500 долара”, разкри Саша Топчов.

Клубът организира голяма благотворителна акция на 18 декември, когато в морската ни столица ще гостува Балкан.

Част от средствата ще бъдат дарени на школата ни и на отбора по баскетбол на колички. Също така призоваваме зрителите на мача да донесат по една плюшена играчка. Преди срещата искаме всички те да ги хвърлят на терена, да ги съберем и дарим на деца без родители”, обясни още изпълнителният директор на “моряците”.

В понеделник (9 декември) варненци ще се изправят срещу Академик София.

Срещаме се два отбора, които в първия кръг в последния момент решихме кой да бъде победител. Надявам се, че този път ние ще победим. Съперникът ни направи силни мачове и постигна пет победи в първото завъртане. Да беше една, да кажем, че е случайна, но те са пет. Ние имахме няколко възможности, в които да вземем още победи. Не се състояха точно така както на нас ни се искаше нещата. Тук говорим за един мач с особен заряд от гледна точка на това, че отборът на Правец е един много млад и агресивен състав. Все още баскетболната общественост ги асоциира с Лукойл и то неслучайно, защото по време на нашия мач там на първия ред бяха Тодор Стойков и Валентин Златев. Така, че те все още носят наследството на отбора на Лукойл, ние носим наследството на Черно море. Надявам се в една емблематична зала, каквато е “Конгресна”, да покажем едно лице, което да се хареса на публиката, и да победим. И съм убеден, че ще го направим”, каза треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов.

Източник: Arenavarna.com