Малките пациенти на детското отделение в МБАЛ „Централ Хоспитал“ бяха изненадани от баскетболистите на Академик Бултекс 99 за Световния ден на доброволеца, който се отбелязва на 5 декември, когато Православната църква почита Свети Сава Освещени. Тенчо Тенчев, Мартин Сотиров, Венелин Христов и Василие Кнежевич и Уил Пери, водени от спортния директор на клуба Тина Димитрова, гостуваха в лечебното заведение.

Най-напред те поговориха с децата колко е полезно да се спортува, след това им разказаха за баскетбола и се похвалиха с последната си победа над тима на албанския Влазния предната вечер. Малчуганите споделиха, че много обичат да играят, а 8-годишните Божидара и Петя казаха, че активно тренират гимнастика.

Срещата продължи с четене на стихчета – най-напред децата бяха слушатели, но след това самите те почетоха на батковците. Завеждащият д-р Александър Ангелов знаеше наизуст всички и пригласяше, с което изненада не само гостите, но и персонала. 4-годишният Дани ги шашна със знанията си по английски език – събра смелост и влезе в диалог с американеца Уил Пери.

На финала доброволците подариха на малките пациенти шоколадови яйца с играчки и ги почерпиха с красива пита. Щастливи усмивки грейнаха върху лицата на децата.

Заповядайте отново! Много сте забавни, толкова е приятно с вас”, поканиха баскетболистите от отделението. Момчетата пожелаха на децата скорошно оздравяване, за да посрещнат здрави Дядо Коледа и обещаха да запазят традицията и да ги посещават редовно и през новата 2020 г.