Селекционерът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски обяви щаба, с който ще работи в предстоящите европейски квалификации. В него влизат трима души – треньорът на Академик София Георги Давидов, помощникът в Левски Лукойл Димитър Ангелов и наставникът в Спортни таланти Васил Христов, който през лятото бе начело и на националния ни отбор за младежи.

Димитър Ангелов изрази огромна амбиция и надежда за добро представяне на представителния ни тим в квалификациите.

За мен беше голяма изненада поканата на Росен Барчовски и включването ми в неговия щаб. Бях поласкан. Явно работа, която върша в Левски е оценена. Влизам с голяма амбиция в това предизвикателство. Надявам се да постигнем добри резултати и класиране на европейско първенство, което е голямата ни цел. Работил съм с него и в ЦСКА, и в националния отбор и винаги сме се разбирали“, заяви помощникът в щаба на Левски Лукойл Димитър Ангелов.

Не мога да не съм доволен от поканата на г-н Барчовски, с когото се познаваме от много отдавна. Той е треньорът, при когото се изградих като състезател, какъвто ме помните и в голяма степен и като човек. Да работиш в националния отбор е признание, както за треньорите така и за играчите. Така съм го чувствал винаги и като играч и сега като треньор. Благодарности за поканата. Г-н Барчовски ми е поставил задачите, които трябва да изпълнявам. Те са комплексни, а една от тях е и грижата за физическото състояние и контрол на играчите. Знаете, че преди да заема поста треньор дълги години се грижех и за физическото състояние на състезателите, така че това няма да е нещо ново за мен и така отпада и наемането на треньор по физическа подготовка. С Митко се познаваме добре, с Васко също. Най-важното за мен е да направим добър колектив и отлична атмосфера за работа, всеки да идва с удоволствие и мотивация за изява. Работил съм с почти всички състезатели и ги познавам много добре, както и те мен. Имаме талант, направихме много хубави мачове в предишните квалификации и се надявам с  мъничко късмет да успеем в тези. Само да сме здрави и да успеем да съберем най-доброто, с което разполагаме“, сподели треньорът на Академик Георги Давидов.

Васил Христов също призна, че е поласкан от поканата на селекционера.

Благодаря на Росен Барчовски за поканата да се включа в треньорския щаб на мъжкия национален отбор. Да бъдеш част от представителния отбор на страната си е голяма чест и отговорност. Благодаря за доверието към мен и съм уверен, че всички заедно можем да постигнем добри резултати в този квалификационен цикъл“, каза Васил Христов, който миналото лято изведе тимът ни до 20-годишна възраст до петото място на европейското първенство в Португалия.

Очаква се през януари догодина селекционерът на България Росел Барчовски да даде и първата си пресконференция. Това обявиха от родната федерация по баскетбол. 

Снимки: LAP.BG, НБЛ, ФИБА