Наставникът на Академик София Георги Давидов, помощникът на Левски Лукойл Димитър Ангелов и треньорът на младежката формация на Спортни таланти - Васил Христов. Това са трите имена, които ще помагат на Росен Барчовски в националния ни отбор. Те влизат в щаба на специалиста за предстоящите европейски квалификации за първенството през 2021 г., съобщава в-к “Тема Спорт”.

Карето ще дебютира в този формат на 21 февруари догодина, когато България гостува на Гърция в първи мач от пресявките. “Лъвовете” са в група още с Латвия и Босна и Херцеговина, като първите три в крайното подреждане ще се класират за шампионата в Чехия, Грузия, Германия и Италия.

"Говорил съм и с тримата. Смятам, че ще работим изключително ползотворно и вярвам, че можем да се справим със задачата. А тя е само една - да се класираме на европейското първенство през 2021 г. Жоро Давидов ще отговаря и за кондиционната подготовка, а Васко Христов ще се грижи и за скаутинга. В общи линии изчистваме детайлите по подготовката, макар да знаем, че няма как да имаме много време, в което да съберем момчетата преди старта на квалификациите. Най-вероятно ще започнем на 15-16 февруари, но това ще се уточни в близко бъдеще", казва пред "Тема Спорт" селекционерът на България Росен Барчовски.

Той допълни, че все още са в процес на договаряне евентуално на две контроли, които да се проведат в края на януари с отбори от НБЛ.

"Такова е желанието ми. Ще видим дали ще успеем да го направим. Целта е да повикам по-млади момчета, както и играчи, които са били контузени преди това, за да видим какво е състоянието им. На този етап говорим за пожелание, а не за конкретна реализация", допълва Росен Барчовски.

Източник: в-к “Тема спорт”