Смятам, че и в двата мача досега в този прозорец нашите момичета играха доста добре. Не можем да крием – доста сме изостанали в много неща от конкретния противник. Отбор, който реално е в първите 8 на Европа, смятам, че ние му бяхме равностойни”, заяви пред БНТ селекционерът на България Стефан Михайлов след загубата от Словения с 64:72.

Днес стана един оспорван и равностоен мач. Тези момичета играят на седмица по две такива срещи. Ние, за съжаление, двата български отбора, имаме по един такъв двубой на месец. Младите баскетболистки за първи път се срещат с тази действителност. Направихме излишни фаулове, изпуснахме под коша във важни ситуации, а освен това ни взеха и борби. Там вече е въпрос на желание”, допълни наставникът на представителния ни тим при дамите, който допусна първа загуба в квалификациите за Евробаскет 2021.

Доволен съм от показаното дотук срещу всеки противник, разбира се не са Испания и Франция. Доволен съм от свършената работа през последните пет дни. Изиграхме много добър мач в Исландия. Днес отлично първо полувреме. Може би нямаме толкова опит и толкова мачове, колкото имат състезателките на Словения”, каза още Стефан Михайлов.

“Този отбор показа, че има характер. Развива се добре. Трябва да се направи всичко възможно да се съберем през лятото. Да се търсят приятелски срещи, участия в турнири, да бъдем известен период заедно”, завърши треньорът на България.

БЪЛГАРИЯ СЕ БОРИ, НО ОТСТЪПИ НА СЛОВЕНИЯ В СОФИЯ (ВИДЕО)