Финалистът в Евролигата с Анадолу Ефес от миналия сезон Шейн Ларкин сподели, че от лагера на американския национален отбор трябва да се обърнат и към играчи, които са част от европейски отбори. Гардът смята, че при откази на звезди от НБА това е най-добрата опция за САЩ.

Трябва да помислят за подобен вариант. В Европа има много играчи, не само американци, които могат да играят в НБА. От друга страна, някои от играчите в НБА не биха могли да дойдат в Европа и дори да играят тук. Те биха получили няколко минути, но не биха били толкова успешни, колкото самите те си мислят. Европейският баскетбол определено трябва да се адаптира. И тук имаме американци, които вършат отлична работа всяка година. Разбирането на европейския баскетбол определено би помогнало в подобни ситуации, заяви един от най-добрите състезатели в Евролигата през последните две години.

Шейн Ларкин носи екипа на Анадолу Ефес от 2018 г. насам, а преди това играе и за Баскония. В НБА гардът защитава цветовете на Бруклин, Бостън, Ню Йорк и Далас.