Утре (9 ноември) в местността “Магарешка поляна“ по пътя за кв. “Дъбрава“ ще се състои инициативата “Да си отгледаме гора, засаждайки 1000 дръвчета за един ден“, съобщава официалният сайт на Берое.

Общоградската зелена инициатива цели засаждане на най-малко 10 000 дъбови фиданки. По този начин ще бъде допълнен горският фонд в града, както и ще се озеленят пространствата, пострадали по време на пожарите от 2007 г. и незаконната сеч в последните години.

Своя дан в благородната инициатива ще даде и Берое. Отделните възрастови групи от школата на клуба ще се включат организирано в залесяването, което започва в 10.00 ч. в местността “Магарешка поляна“.

За всички желаещи Община Стара Загора е осигурила безплатни автобуси, които ще тръгнат в 9.00 ч. от паркинга зад Драматичен театър “Гео Милев“. Те ще се движат през 30 минути до 16.00 ч. Общата кауза, която е по идея на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, съвместява усилията на Общинска администрация, Регионална дирекция на горите, Държавно горско стопанство, както и на спасителния Център за диви животни “Зелени балкани“.

Участие в отглеждането на гора са заявили до този момент представители на местни и държавни институции, училища, различни организации от Стара Загора, както и множество граждани. На място специалисти ще обясняват технологията за залесяване на фиданките, уточняват от Oбщинския пресцентър.