Баскетболистът на Левски Лукойл Чавдар Костов нямаше спиране в последната седмица в НБЛ и заслужено стана MVP на BBALL.BG за 5 кръг.

Гардът бе най-добър за носителя на Купата и Суперкупата на България, който нямаше проблеми срещу Черноморец след 117:83. Чавдар Костов завърши срещата с 31 точки, 9 борби, 5 асистенции и 7 откраднати топки за 39 минути и коефициент 41.

От BBALL.BG пък му даваме възможност да анализира представянето на Левски Лукойл в двубоя, с какво отборът му е заслужил победата и да сподели как тимът му играе на високо ниво в два турнира. Ето и какво каза той:

- Кои бяха силните страни в играта на Левски Лукойл срещу Черноморец?

- Подходихме професионално и концентрирано към този мач и макар че нямахме толкова добра защита в него, то направихме една много добра тренировка за нападението си.

- Върху какво още трябва да работи Левски Лукойл, за да подобри играта си?

- Имаме известни проблеми в нападение, предполагам там трябва да наблегнем.

- Ти изигра един от най-силните си двубои за Левски Лукойл от началото на сезона. Доволен ли си от представянето си?

- Аз винаги съм доволен, когато отборът побеждава, дори и аз да не съм играл добре. Този ден имах късмет и успях да дам малко повече.

- Как се поддържа високо ниво при участие в два турнира?

- Както и при участие в един - много труд, концентрация и себераздаване.

- Това, че имате по два мача на седмица плюс ли е?

- Със сигурност се отразява добре на отбора. Всеки един двубой ни помага да се сработим като екип и да правим корекции, където е необходимо.

- Какво е мнението ти за следващия ви съперник – Академик София?

- Интересен отбор - млади момчета и силно мотивиран треньор. Нямаме намерение да ги подценяваме, защото играят много силно като домакини, често надскачат възможностите си и изненадват доста силни противници.