Баскетболният свят отвъд океана се възхищава на Кейлън Бенет през последните часове. Неговото име е сред най-споменаваните, след като възпитаникът на университета Кент Стейт стана първият играч с аутизъм, отбелязал кош в Дивизия 1 на колежанското първенство на САЩ.

 

Искам да оставя следа в спорта, но не само на терена, а и извън него. Искам да съм пример за децата, които се борят със същите проблеми. Искам да ги вдъхновявам. Искам да им кажа, че не са сами. Много пъти съм се чувствал самотен, докато раста. Знам какво изпитват”, разказва Кейлън.

Кейлън Бенет е първият спортист с аутизъм, получил баскетболна стипендия за Дивизия 1. Макар че към него има огромен интерес от различни университети, той избира Кент Стейт, заради ангажимента на ръководството му към спорта и на включването на хора със специални нужди. Още от малък центърът се мотивира да докаже, че въпреки мрачните прогнози, че няма да ходи и да говори, може да постигне нещо значимо. Днес Кейлън е отличник в спорта, музиката и математиката.

Вижте го сами: