КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черно море Тича записа втората си победа в НБЛ през 2019/2020. В зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта селекцията на Галин Стоянов се наложи над Спартак Плевен с 88:81 в първия мач от 6 кръг в мъжкия ни елит.

И ОЩЕ: Варненци имат в актива си и 4 загуби, като се изкачиха на пето място, докато за момента Спартак е шести с баланс от 1-5.

НАЙ-ДОБРИ: Джеймс Гавин нямаше спиране за Черно море Тича и приключи с 26 точки и 10 асистенции. Симеон Илиев също оформи дабъл-дабъл – 16 и 11 борби. Веселин Георгиев и Коча Йовович нанизаха по 12 точки. Николай Георгиев се отчете с 11 и 8 борби.

Николай Маринов бе най-резултатен за Спартак с 23 точки, 6 борби и 7 асистенции. Димитър Маринчешки остана с 22 и 8 борби. В игра за плевенчани след контузии се завърнаха Денислав Вутев и Герасим Николов.

ПОВРАТНА ТОЧКА: След равностойни първи 20 минути, приключили с минимална преднина за Черно море Тича за 45:43, варненци съумяха да я увеличат до 66:58 чрез Джеймс Гавин и Симеон Илиев. През последната четвърт усилията на Николай Маринов и Димитър Маринчешки дадоха резултат и Спартак, който намали на два пъти до 5 точки, но домакините не изпуснаха лидерството до финалната сирена. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 ноември Черно море Тича ще гостува на Академик Бултекс 99, а два дни по-късно Спартак Плевен ще приеме Черноморец.  

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Вижте пълен запис на двубоя: