КАКВО СЕ СЛУЧИ: Пред погледите на президента на родната федерация Георги Глушков и на легендата Атанас Голомеев Левски Лукойл постигна първа победа във ФИБА Къп през 2019/2020. В своята зала “Универсиада” тимът на Константин Папазов надви Днипро с 85:78 в мач от група F. “Сините” имат в актива си и 2 загуби, докато украинците са с баланс от 0-3.

НАЙ-ДОБРИ: Христо Захариев остана извън групата на Левски Лукойл заради контузия. В негово отсъствие Брандън Йънг завърши с 18 точки и 5 асистенции. Чавдар Костов добави 17. Райън Райт се включи от пейката с 14 точки. Йордан Минчев се отчете с 12 и 8 борби.

Анатоли Синдел бе най-резултатен за Днипро със 17 точки. Максим Корниенко остана с 15 и 9 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След като изоставаха през повечето време на първата част, столичани направиха серия от 9-0, дело на Брандън Йънг и Венцислав Петков, за да поведат с 23:18. През втория период Днипро се вдигна и дори обърна до 38:34, но Левски Лукойл реагира и чрез Чавдар Костов и Куан Чийтъм си върна водачеството за 45:40.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Райън Райт изведе за първи път вицешампионите до двуцифрен аванс след 51:41. Гостите реализираха 8 поредни точки чрез Максим Корниенко и Хенри Дугът за 51:53. Сценарият се повтори още веднъж, но в края на третата четвърт украинците отново излязоха напред с 63:62 чрез Юсуф Санон. През последните 10 минути надлъгването продължи, а в средата им на таблото бе изписано равенство за 72:72. Страхотна тройка на Чавдар Костов с една ръка, силна игра в защита на Джайлс Смит и мощна забивка на Йордан Минчев донесоха успеха на Левски Лукойл с крайното 85:78.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 ноември Левски Лукойл ще приеме Минск, а Днипро ще играе с Киев у дома.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ – ДНИПРО

Вижте пълен запис на двубоя: