В петък преди обяд Константин Папазов ще депозира жалба до Арбитражната комисия на родната федерация по баскетбол. Това заяви самият той пред BBALL.bg, потърсен в навечерието на второто европейско домакинство на Левски Лукойл в турнира ФИБА Къп.

"И в този случай ще се боря за честта и правдата до край", закани се Тити, а повод за жалбата му е глобата от 1000 лева и наказанието да не води отбора си един мач заради отправени неприлични жестове към публиката на Спартак в зала "Балканстрой" при победата на "сините" със 109:75 преди две седмици.

"Имам подкрепата на главния съдия на мача (Николай Цинцарски - б.р.), нямам представа защо е това настроение от страна на дежурния делегат на срещата (Красимир Стойнов - б.р.), но той се опитва да ми се вменява вина, която категорично не приемам. Разполагаме с видеозапис, на който всичко се вижда съвсем ясно", продължава Тити.

Реакцията по казуса от страна на ръководството на Левски Лукойл е закъсняла, защото от клуба не са подозирали, че въобще има и нищожен процент шанс треньорът да бъде наказан. "Чак днес отворихме мейла от Дисциплинарната комисия. Не сме очаквали нещо подобно и няма никакво значение срещу кого играем в следващия кръг. Това наказание просто трябва да падне в името на справедливостта. Знам, че доста често съм бил за санкция, но когато не съм виновен, не съм виновен", завърши Папазов.