Новият шампион на България в държавното първенство на колички зарадва с гостуването си малчуганите и екипа на Дневен център за деца с увреждания. Състезателите от БКХУ“Левски“ пропътуваха разстоянието от София до Карлово, за да поздравят Центъра за 7-ия му рожден ден.

Те заедно със своите колеги от БКХИК София-Балкан демонстрираха изключително спортно майсторство с баскетболната топка на импровизираното игрище на Центъра в Карлово.

Стартирахме този спорт преди 10 години в България и всички, които се занимават с него са хора за пример. Те доказват, че хората с тежки двигателни проблеми могат да спортуват, да са пълноценни и да представят България достойно на състезания“, сподели пред Кarlovo.tv треньорът на състезателите Владимир Искров.

След демонстративния баскетболен мач на колички, в.и.д. кмет на Община Карлово Стойо Карагенски подари на състезателите и на президента на БКХУ“Левски“ Офелия Кънева книгата за Пенка Стоянова “Царицата на баскетбола“. Карагенски връчи и специален поздравителен адрес на управителя на “Соник старт“ Миглена Маркова – Господинова за празника на Центъра и поздрави всички деца.

За малчуганите и техните родители организаторите на рождения ден бяха подготвили разнообразна програма. В нея се включиха и със своето изобразително изкуство ученици от Националната художествена гимназия в Сливен.

Вижте сами: