Баскетболистът на Олимпиакос Александър Везенков смята, че тимът му трябва да разчита на усилената работа по време на тренировките през седмицата. Българското крило сподели пред Eurohoops.net, че ще даде 100% от себе си, за да помага на гръцкия гранд да печели повече през 2019/2020.

За целите пред Олимпиакос

“Не можем да говорим за цели. Може да звучи като клише, но не можем да си правим илюзии. Просто трябва да ставаме по-добри с всеки изминал ден и да извличаме максимума от всеки мач. Има двубои, в които задължително трябва да победим, има и такива, които са по-трудни и трябва да ги анализираме.”

За облика на отбора

“Все още не мога да кажа колко различен ще бъде Олимпиакос този сезон. Отборът трябва да се сработи напълно. Всеки трябва да намери своята роля. Тогава ще се опитаме да покажем и колко добри сме на терена заедно.”

За резултатите през миналия сезон

“Мисля, че имаше комбинация от много фактори, които повлияха за отрицателните резултати. Първо, не изпълнихме това, което трябваше и не играхме баскетболът, който трябваше да покажем. Може да има и друго, но когато не сме готови и приемем, че не играем добре, тогава е лесно да се намерят оправдания. Второто нещо е контузията на Василис Спанулис, който е много важен за нас. Всичко това обаче е в миналото и се опитваме да го забравим, за да имаме по-успешен сезон.”

За очакванията към него

“Това, което мога да кажа е, че ще дам 100% от себе си и ще направя всичко, което иска треньорът от мен. Искам да помагам на отбора да печели повече."

За Евролигата като единствена надпревара за Олимпиакос

“Няма средно положение. Или ще ни помогне много, или ще ни повлияе в другата посока. Опитваме се да сме единни и да мислим положително, да работим още по-усилено. В този случай, когато печелиш, имаш повече време да се радваш. Ако загубиш, не е толкова лесно да забравиш. Малко по-странно е, но ще направим всичко възможно, за да имаме повече дни за радост.”

Вижте го сами: