Новият сезон в НБЛ стартира преди около седмица, а този година в мъжкия ни елит ще участват 10 отбора, които ще играят помежду си в три етапа на разменено гостуване. В края на всеки кръг от шампионата BBALL.BG ще отделя специално място на MVP на съответния кръг.

 

Най-полезният играч на седмицата ще разказва пред Вас, нашите читатели, как през неговия поглед е преминал мачът, в който е участвал, с какво отборът му е заслужил победата и какво още има да подобрява в играта си. 

За начало даваме думата на първия MVP на BBALL.BG за 2019/2020 Тенчо Тенчев. Крилото се завърна в България ударно и остави на сметката на Академик Бултекс 99 27 точки, от които 9 тройки, при успеха на пловдивчани над Ямбол със 116:78 у дома. Ето и какво сподели той:

За силните страни в играта на Академик срещу Ямбол

“Смятам, че добре движехме топката в нападение за това и имаше такава висока резултатност.”

Как да се подобри Академик Бултекс 99

Има още много над какво да се работи. Все пак това беше първи мач за сезона. Още сме в процес на напасване.”

За 9-те му тройки

Няма тайна. Просто това, че треньорите и съотборниците ми вярват в мен ми дава допълнително самочувствие и увереност.”

За силния старт и 116-те точки на Академик

Това беше мач, в който всичко се получаваше добре в нападение, но не трябва да разчитаме, че винаги ще е така. Трябва да можем да разчитаме и на добра защита.

За следващия съперник – Спартак Плевен

Добър и непредсказуем отбор. Голяма част от момчетата са играли заедно и преди, така, че химията в отбора е добра. Всеки знае какво да очаква от другия. Определено доста опасен отбор.”