Малки и големи привърженици на спорта споделиха любовта си към играта с оранжевата топка по време първото издание на баскетболния турнир 3x3 Купа “Бойчо Брънзов“. Надпреварата се проведе миналия уикенд в Бургас.

Играйте с голямо желание, защото любовта към баскетбола е най-важна. Всеки един от вас е победител, защото играеш баскетбол и избираш да споделиш тази емоция от играта”, бе посланието, което наследничката на големия Бойчо Брънзов – Гергана Брънзова отправи към всички участници.

Според бившата състезателка, която преминава и през женската НБА, целта на турнира е да се популяризира играта и да се възроди златната ера на Черноморец – по нов начин, обхващаш широк диапазон от хора.

Няма значение на чие име е купата. Тук сме заради баскетбола и спорта. Искаме да се разбере повече за културата на баскетбола, да покажем, че спортът е здраве и е хубаво да се споделя тази положителна емоция, която ни дава. Помислих баща ми как би погледнал на нещата, какво той би направил. Като човек на новаторството, на него тази идея наистина би му харесала много, защото е на открито, защото обхваща широк диапазон от възрасти. Смятам, че турнирът е много добре организиран спрямо неговите възгледи за живота и обичта към играта”, казва още Гери Брънзова.

Баскетболният турнир 3x3 Купа “Бойчо Брънзов“ започна в неделния ден на площад “Тройката” и продължи в залата на спортния комплекс в ПМГ, където деца и родители се преместиха заради падналия проливен дъжд.

При засилен интерес под двата коша своите умения, дух и обич към баскетбола демонстрираха 40 отбора, във възрастови групи – до 12, до 15, до 18 г., мъже и жени, като имаше и специална категория “Мама, татко и аз”.

Демонстративни мачове изиграха младежите със специални нужди от Академик Бултекс 99 с треньор Тина Димитрова и смесеният отбор на колички от Бургас и София. В турнира, освен деца, младежи и състезатели от бургаските клубове, участваха и гости от Айтос, Несебър, Ямбол, Пловдив, София.

Организатор на турнира е община Бургас. Идеята е надпреварата да се превърне в традиционна. Гергана Брънзова разкри, че желанието й е всяко издание да бъде различно, да бъде интересно и да бъде според желанията на участниците и публиката.

Източник и снимки: Burgasnews.com