Ето, че първите три мача от новия сезон в НБЛ вече са в историята. Единствената среща, която обаче бе с неизвестен край почти до сирената, бе тази между Академик и Черно море в Правец. "Студентите" се наложиха с 92:89 в самия край на двубоя, след много силна игра на току що получилия наградата в памет на Рачо Колев "Едно сърце, една игра" Цветомир Чернокожев.

Въпреки, че имаше изявен кандидат за избора на Играч на вечерта в лицето на изумителния Тенчо Тенчев, избухнал с 27 точки и 9 тройки при успеха на Академик Бултекс над Ямбол със 116:78, ние от екипа на BBALL.bg решихме да изберем Чернокожев за №1 в събота вечер в НБЛ, а причината е, че победата на Академик дойде изключително трудно.

Младата надежда на родния баскетбол записа 22 точки, 7 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки за 35 минути престой на терена. Крилото стреля с над 43% успеваемост от игра: 7/16, 42% и 4/10 от близко и средно разстояние, 50% 3/6 от тройката и 63% 5/8 от линията за изпълнение на наказателни удари. Това му донесе 18 пункта коефициент на полезно действие.

Именно Чернокожев стана автор и на победния кош, фиксирал крайното 92:89 срещу храбрите "моряци".