Ямбол ще стартира новия сезон с нов капитан. Един от най-опитните играчи в селекцията на Иван Чолаков Стоян Петков ще изведе утре (5 октомври) от 18.00 ямболии за първи път с лентата в официален двубой при гостуването им на Академик Бултекс 99.

 

Пред BBALL.BG бургазлията говори за чувството да носиш лентата след Станислав Говедаров, за детската си мечта и за очакванията си за 2019/2020 в мъжкия ни елит.

- Как се чувстваш като капитан на Ямбол?

- Отборът на Ямбол е отбор с история и традиции. Не са едно и две имената на големи баскетболисти, преминали през клуба. С гордост се носи капитанската лента на такъв отбор. За мен това е признание и отговорност.

- Започваш единадесети сезон в Ямбол. Ти си един от малкото играчи в лигата, който е верен на един отбор толкова време. С какво те спечелиха в Ямбол?

- Още от дете следя мачовете на Ямбол и си бях обещал, че един ден ще бъда част от този отбор. Радвам се, че го постигнах и вече единадесет години съм част от него. Тук израснах като човек и играч.

- Как ти се струва отборът след изиграването на контролите?

- Изиграхме немалко мачове в предсезонната си подготовка. Участвахме в два турнира, този за Купата на Плевен и турнир в Пирот. Все още не сме добре сработени, някои от играчите ни дойдоха на по-късен етап от подготовката и все още има върху какво да работим. Отборът ни е добре селектиран, имаме играчи на всички позиции. Вярвам, че в официалните мачове ще покажем по-добра игра и по-високи резултати.

- Какви са очакванията ти за новия сезон?

- Смятам, че първенството ще бъде доста оспорвано. Надявам се отборът на Ямбол да бъде фактор в него. Пожелавам на себе си, моите съотборници и на всички играчи в НБЛ успешен сезон без контузии.