Една от легендите в родния баскетбол Сашо Везенков се впуска в политиката. Бившият национал се кандидатира за кмет на Община Ботевград на предстоящите местни избори, които ще се проведат на 27 октомври. Той е издигнат от ГЕРБ, съобщава botevgrad.com.

В дългогодишната си кариера Сашо Везенков носи екипа на Балкан, с който завоюва три титли и три купи в периода от 1986 до 1989 г. Извън България продължава с играта в кипърския Апоел, с който става шампион и вдига купата в периода от 2001 до 2002 г.

Сашо Везенков защитава и цветовете на България, като има участия на три европейски първенства за мъже, съответно през 1985 г. в Германия, в бивша Югославия през 1989 г. и в Италия през 1991 г. И на трите шампионата представителният ни тим финишира в Топ 8 на Стария континент.

След като окачва кецовете, Сашо Везенков изпълнява важни ръководни функции в Лукойл Академик, който се превръща в хегемон в родния баскетбол и властва повече от десетилетие. В последно време той е изпълнителният директор на агенцията за мениджмънт и реклама към Лукойл.

Сашо Везенков става третият бивш играч, който ще се пробва в следващите избори. Преди него подобни намерения обявиха легендата на Спартак Плевен Цветан Антов и бившият баскетболист на ЦСКА и Академик Пловдив Здравко Димитров.