Капитанът на Рилски спортист Йордан Бозов ще започне последния сезон в кариерата си официално в началото на следващия месец. Самият той призна, че 2019/2020 ще бъде финален в неговата забележителна кариера. Това се случи в ефира на БНТ, след като той и неговите съотборници триумфираха над един от най-силните отбори в Гърция ПАОК с 87:86 във финала на турнира “55 години Самел-90”.

191-сантиметровият гард вдигна трофея от надпреварата в Самоков в края на миналия уикенд, а за успеха над гърците допринесе с 11 точки, които допълни с 1 асистенция и 2 откраднати топки за 20 минути на паркета. Освен купата, Йордан Бозов получи и още едно признание, след като президентът на Рилецо инж. Петър Георгиев го описа като “уникат”.

Йордан Бозов е неизменна част от част от Рилски спортист от 2013 г. насам. Като лидер на тима от Самоков той има две спечелени Купи на България – от 2016 г. в Ботевград и от 2018 г. от Велико Търново. Последната идва след силна игра, донесла му и званието MVP на финалите, макар и с частично разкъсан менискус. 

На сметката си Йордан Бозов има още една Купа на страната с ЦСКА от 2005 г. Преминава още през Левски, Апоел Галил Елион, Бургос, Апоел Никозия и Балкан. Участва на Евробаскет 2005 в Сърбия и Черна гора с екипа на България.

Последните месеци за него бяха истинско изпитание, след като през януари скъса предни кръсти връзки на коляното, но и през него той премина като истински шампион, със сърце. За да се върне отново на игрището и да сложи един подобаващ край на кариерата си, напускайки паркета като победител, а защо не и с титла. която, както самият той признава пред BBALL.BG преди време, е единственото, което му липсва с Рилски.