Балкан се раздели с Шампионската лига след само два изиграни мача в квалификацията и ще продължи участието си във ФИБА Къп, където през миналия сезон достигна до Топ 16. Сред причините за отпадането от Сьодертале центърът на “зелените” Михайло Секулович постави разликата от първия двубоя в Швеция.  

Разликата беше в първия мач. Играхме без мисъл. Вторият двубой дадохме всичко от себе си и трябва да бъдем доволни от този аспект. Сега съжаляваме, защото загубихме първия. Не знам каква е причината да играем слабо. Имаше напрежение и може би малко ги подценихме, но след първата среща видяхме, че те са добър отбор и много атлетичен”, заяви пред официалния сайт на Балкан Михайло Секулович.

Дадохме 100% от себе си във втория мач, за да ги бием с повече от 15 точки. Ако това бе първи двубой, финалният резултат щеше да е 16-17 точки в наша полза. Когато знаеш,че трябва да биеш на всяка цена с 15 точки, дори топката излизаше. Изпуснахме отворени стрелби за три точки и фаулове именно заради напрежението да бием на всяка цена с разлика, но изиграхме много по-добър мач от първия”, каза още черногорецът.

В началото на мача нямаше напрежение за разликата, според мен, но след това, когато беше 11 точки за нас, изпуснахме заради това отворени стрелби за три точки и фаулове. След мача треньорът ни каза, че не може да се играе само 20-25 минути добре, защото играем срещу добри отбори и трябва да играем цял мач, а в случая бяха два”, коментира 207-сантиметровият баскетболист.

Продължаваме. Трябва още да се готвим, за да вървим напред. Добре е, че бихме, но трябва да има напредък до следващия ни мач. Очаквахме да имаме още два мача, но сега ще имаме повече време да се готвим за мача за Суперкупата”, сподели Михайло Секулович.

БАЛКАН СПЕЧЕЛИ У ДОМА, НО НЕ С ДОСТАТЪЧНО (ВИДЕО)