Не съм доволен от представянето в двата мача. Вижда се, че този път играхме с по-голямо желание. Феновете, на които съм благодарен, ни помогнаха да минем през доста трудни периоди и да покажем поне част от това, което можем да направим. Спечелихме борбата. Стрелбата за три точки не беше добра. Още има много неща, които да се оправят, за да сме на нивото, което искаме да бъдем. С една класа бяхме по-добри от първия двубой, видя се не само по резултата”, заяви треньорът на Балкан Йовица Арсич след отпадането на тима си от квалификацията за Шампионската лига.

БАЛКАН СПЕЧЕЛИ У ДОМА, НО НЕ С ДОСТАТЪЧНО (ВИДЕО)

Не ни достигнаха малко опит и сили, защото ротацията ни беше скъсена. Някои състезатели с това, което показаха, не заслужават да им давам повече минути. Причината бяха и няколко неразумни фаула, след това имаше и лесни кошове. Не поддържахме концентрация толкова, колкото трябва. Мисля, че те вече бяха в паника, когато направихме разликата 11 точки, но ние избързахме две атаки, направихме два лоши фаула и ги върнахме към живот”, допълни специалистът след успеха на Балкан с 82:74 над Сьодертале, който обаче не стигна за място в следващата фаза на пресявките.

“Не става въпрос за промени. Просто трябва много по-добре да работят, за да заслужат минути и да носят фланелката на Балкан. Това е началото на сезона. Искаме да преминем през груповата фаза на ФИБА Къп. Това няма да е лесно, но със сигурност, ако подобрим играта и ако сме на по-високо ниво, не е нещо недостижимо за нас”, каза още Йовица Арсич за следващите изпитания пред Балкан в Европа.

Финансовата ситуация и бюджетът са същите като миналата година, просто това, че задължително трябва да имаме по двама българи на терена, повиши цената на местните състезатели. Това означава, че за чужденците има по-малък бюджет. От друга страна бързахме да сглобим отбора за тези квалификации и не успяхме да изчакаме. Може би щеше да се появи някой от отчаяните и свръхамбициозни състезатели, на които не сме им изпълнили желанията. Може би някой щеше повече да ни пасне, но направихме най-доброто, което беше възможно в този момент”, коментира сърбинът.

Много е важно кои българи ще играят. Левски има най-високият бюджет от всички и когато се прави селекция, е ясно, че местните играчи и националите първо гледат там. Като погледнете външните им играчи, всички са национали и опитни състезатели. С това нещо няма как да се борим. Не може да имаме такъв бюджет, а и не очакваме. Работим с такива играчи, които имаме и които са готови да работят здраво и да се подобряват. В този момент със сигурност Левски е по-добър, но до май месец ние ще работим да намалим тази разлика и да се опитаме да направим това, което миналата година", завърши Йовица Арсич.

Източник: Balkan-basket.com