Спартак се класира на финал в турнира за Купата на Плевен, чийто домакин е. Пред своите фенове в зала “Балканстрой” селекцията на Александър Дяковски надстреля Ямбол със 108:103 във втория двубой от надпреварата. Това бе първи успех за плевенчани в проверките от подготовката преди новия сезон.

Николай Титков даде тон на Спартак Плевен с 22 точки. Мартин Маринов го последва с 21. Димитър Маринчешки се разписа с 20 точки.

За Ямбол гардът Шакил Калхун бе най-добър с 24 точки. Петър Вукович, който е на пробен период и само ден тренировки с тима, реализира 17. Другото ново попълнение Стейвиън Алън и Александър Матушев нанизаха по 14 точки.

След като изоставаха с 10 точки в края на първата част, домакините направиха обрат в средата на втория период след тройка на Мартин Маринов за 40:35. Устремът на Спартак продължи, а на почивката резултатът бе 57:46 в негова полза.

След паузата Шакил Калхун не спираше да тормози защитата на Спартак, но Николай Маринов също напомни за себе си, фиксирайки 81:73. През последната част ямболии намалиха пасива си до 2 точки чрез Георги Сираков. Николай Титков и Константин Коев дадоха глътка въздух на Спартак за 100:94. Александър Матушев пък фиксира 103:104 56.2 секунди преди сирената и върна интригата. Димитър Маринчешки и Мартин Маринов сложиха точка на спора, оформяйки крайното 108:103 в полза на плевенчани.

Утре (21 септември) от 19.00 ч. Спартак Плевен ще се изправи срещу Пирот в спор за трофея. Два часа по-рано Ямбол ще играе срещу Черно море Тича за третото място на турнира.