Какво се случи: Балкан постигна победа в първото си участие в квалификациите за Шампионската лига. В своята “Арена Ботевград” шампионите надвиха Сьодертале с 82:74, но заради загубата си в Швеция с 64:79 отпаднат от пресявките на турнира.

И още: Селекцията на Йовица Арсич ще продължи участието си във ФИБА Къп, където ще стартира от груповата фаза. В тази надпревара ще играе и друг роден тим – Левски Лукойл. Българските отбори могат да станат три, ако Берое преодолее Лайден в квалификацията, която стартира в началото на октомври.

Най-добри: За успеха на Балкан Джордан Калахан се разписа с 16 точки, 6 борби и 5 асистенции. Михайло Секулович и Димитър Димитров добавиха по 14, като последният остана на крачка от дабъл-дабъл – с 9 борби. Марко Радонич наниза 12 точки плюс 6 асистенции. Крис Минков приключи с 10.

За Сьодертале Дино Пита и Чарлс Калисън бяха най-добри с по 19 точки. Джонатан Персън остана със 17.

Повратна точка: Ботевградчани надделяха в битката под двата ринга, след като грабнаха 36 срещу 33 борби за шведите. “Зелените” допуснаха и двойно по-малко технически грешки – 7 срещу 15 за Сьодертале.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН - СЬОДЕРТАЛЕ

Вижте пълен запис на двубоя: