Пловдив ще има нова модерна спортна зала след около една година. Тя се намира на бул. "Дунав" и ще бъде изградена на мястото на старата зала. Стартът на изграждането й бе даден от кметът на града Иван Тотев и заместник-кметът Георги Титюков.

Строителството ще е на два етапа. На първия етап ще се направи новата зала, а едва след това ще бъде бутната старата. На нейното място ще се направят тенис кортове, баскетболни и волейболни игрища. 

Новата зала ще е с разгърната площ 3400 кв. м. В нея ще се играе волейбол и баскетбол, а освен това ще има и височина за художествена гимнастика. Ще има и зали за аеробика. Именно този спорт донесе много медали на Пловдив и България.

В залата ще има и възстановителен център. В момента в съществуващата зала тренират 200 състезатели. В новата ще могат да тренират 400", коментира Титюков.

"Работим много за развитието на спорта в Пловдив. През 2015 г. направихме младежкия център, който се превърна в истинско бижу. Тук ще направим второ бижу. Следващата цел е да направим такъв спортен център и в Южен", каза от своя страна кметът Тотев.

Срокът за изпълнение е 365 дни, а стойността е 4,1 млн. лв. с ДДС.

Източник и снимка: Plovdivnews.bg