Левски Лукойл инкасира трета поредна загуба по време на предсезонното си турне в Солун. След две поредни поражения от Ираклис, "сините" отстъпиха и пред ПАОК, този път с 81:58 в полза на гръцкия тим.

Само седем баскетболисти от състава на носителя на Купата на България и на Суперкупата на страната взеха участие в контролата. Най-резултатен стана Чавдар Костов с 14 точки, а новото попълнение от САЩ Джайлс Смит отбеляза 17. 

17-годишният гард от школата на Буба и юношески национал Константин Тошков завърши трети по резултатност в мача с 10 точки и затвърди отличните впечатления с изявите си, които оставя до момента.

За ПАОК над всички бе Адам Смит със 17 точки.

Капитанът Асен Великов приключи със 7 точки, Венцислав Петков с 6, Николай Леков с 5 и Йордан Минчев с 4, но игра само 8 минути и напусна с изкълчен глезен, а от началото на второто полувреме Левски игра с едва шестима. Срещата пропуснаха Христо Захариев, който получи почивка, заради болки в коляното, както и получилия тежка контузия на ръката център Ричард Амарди. Заради травма извън строя на този етап е и Райън Райт.

Следващите контроли на Левски Лукойл са планирани на 19 и 20 септември в зала "Универсиада", когато "сините" ще се изправят срещу румънския Крайова, воден от бившия треньор от щаба на Константин Папазов - Александър Тодоров, както и на гарда Николай Стоянов.