Българската федерация по баскетбол разшири своето партньорство с водещата компания в спортните информационни технологии “Джиниъс спортс“. Целта на новата инициатива е да се предоставят вълнуващи кариерни възможности на бивши играчи, треньори, съдии, статистици и други, свързани с играта любители и професионалисти, съобщават от централата.
 
Двете организации са в близко сътрудничество от 2007 г. Те си партнират в изграждане и управление на официалните системи за събиране на данни и управление на шампионати и състезания - FIBA Livestats и FIBA Organizer. Сега партньорството им ще включва и промотирането на отворени позиции в новия офис на „Джиниъс спортс“ в София.
 
Инициативата е първа по рода си в българския спорт и ще позволи на бивши играчи, членове на баскетболната общност и администратори да развият кариерата си в един от най-динамичните сектори на световната спортна индустрия. 

”Джиниъс спортс“ е доверен партньор на над 500 спортни организации в повече от 150 държави по света, в това число ФИБА, НБА, Английската висша лига, Серия А и НСАА. Заедно с БФБаскетбол, “Джиниъс спортс“ ще осигури интервюта за работа, обучение и планове за развитие за всеки, който работи или е работил с БФБаскетбол. Всички кандидати ще бъдат третирани с приоритет.
 
Радвам се, че партньорството ни с “Джиниъс Спортс“ се утвърждава с още един проект, и то в точно тази насока. За пръв път Българската федерация по баскетбол ще бъде в ролята на проводник на кариерно развитие извън баскетболната зала за своите членове, участвайки в партньорство с компанията “Джиниъс Спортс“. Това е част от отговорностите на съвременните спортни организации", изрази своето задоволство президентът на федерацията, Георги Глушков.
 
Стивън Гарднър, директор услуги в “Джиниъс спортс“, коментира: „Да бъдем доверени партньори на спорта е в сърцето на същността ни в “Джиниъс спортс“ и сме горди, че работим заедно с БФБаскетбол върху толкова заслужаваща си инициатива. С над 300 служители, София е съществено важна част от глобалните процеси на “Джиниъс спортс“ и очакваме с нетърпение да привлечем висококвалифицирани кандидати за редица вълнуващи позиции, които да подпомогнат продължаващия ни растеж."
 
Във връзка с партньорството “От баскетболния терен към нова кариера”, на официалната страница на БФБаскетбол е създадена специална секция с информация за проекта и отворените позиции, за които може да се кандидатства - https://basketball.bg/page.php?t_id=27
 
’Джиниъс Спорт“ е глобалният лидер в спортните данни. Нашата уникална технология дава възможност на спортовете да събират, управляват и маркетират своите данни, трансформирайки начина, по който управляват шампионатите си, и създавайки нови канали за приходи чрез нашите световни мрежи за дистрибуция.

С над 16 локации по света, “Джиниъс Спортс“ улавя милиони източниците на информация във всеки ъгъл на света, оптимизирайки ги в продукти за феновете на спорта, залагане и медии. “Джиниъс Спорт“ е доверен партньор за спортни данни, технологии и интегритет за стотици спортни организации. Това включва много от водещите лиги и федерации като НБА, НСАА, PGA ТOUR и Висша лига.