Безкрайно щастлив съм, че Данчо Минчев отново ще бъде част от Левски. Няма как да не бъда радостен, че той ни се довери и избра нас”, коментира пред BBALL.bg Константин Папазов – треньорът, който даде път на таланта в професионалния баскетбол, като бе и негов наставник в младежкия ни национален отбор през 2018 г. 

През 2014 г., когато Левски бе шампион, макар и опрян до стената от внезапната финансова криза, която връхлетя отбора, именно Тити гласува доверие на 16-годишния тийнейджър като го пускаше в мачовете и от вътрешното първенство, и в Адриатическата лига.

Данчо носи в себе си огромен потенциал, който съм убеден, че ще разгърне в Левски през новия сезон. Категоричен съм, че след престоя си във Фенербахче той е съвсем различен играч и с опита, който натрупа, със знанията, с които се връща в България, ние ще си бъдем взаимно полезни”, допълни треньорът на „сините”.

Данчо ще направи значимо присъствие през сезона, който е пред нас. В това не бива да има съмнение. Той ще играе водеща роля, а както казах, онова, което е натрупал и като баскетбол, и като мислене, ще го открои и ще дойде ден, в който Левски да бъде трамплин за него към един нов, сериозен трансфер в чужбина”, каза още Папазов.

ЙОРДАН МИНЧЕВ ПОДПИСА С ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ (ВИДЕО)