САЩ допуснаха първа загуба в официален мач от 13 години насам. Американците няма да защитават златото си от предишния шампионат на планетата, след като отстъпиха на Франция със 79:89 в третия 1/4-финал на турнира в Китай.

Неуважително е да говорим за това кой можеше да е тук. Няма значение кои играчи са в отбора, аз се гордея с тези 12 момчета, които са в Китай. Те жертваха лятото си и дойдоха на този турнир, за да се състезават. Никога преди не са играли заедно. Те дадоха много от себе си и заслужават уважение, точно както и Франция”, заяви селекционерът на САЩ Грег Попович след поражението на състава си от “петлите”.

Венсан Коле и неговите момчета свършиха изключителна работа. Това е най-добрият френски отбор, който съм виждал. Не става въпрос за няколко състезатели, които играят наистина добре заедно, но за тим, който се раздава еднакво и в защита и в нападение. Страхотни са. Постоянно се подкрепят и си помагат”, допълва специалистът, за когото това е първи шампионат начело на американците.

КИТАЙ 2019: ЧУТОВЕН ПОДВИГ ЗА ФРАНЦИЯ (ВИДЕО)