Във Франция имат повод за гордост, след като мъжкият национален отбор нанесе първа загуба на олимпийските шампиони от САЩ в официален двубой от 13 години насам след 89:79. Това остави американците извън битката за световната титла за първи път от 2006 г., като тогава Гърция се погрижи за това.

“Искахме Руди да играе, въпреки всичко. Той е най-добрият ни играч. Руди е Защитник №1 в НБА. Знаем какво може да донесе в защита, под коша, затова треньорът го остави в игра. Знаехме, че това ще ни помогне. Става все по-добър и по-добър. Ако продължава да се подобрява, ще направи следващата стъпка”, заяви капитанът на Франция Никола Батюм след класирането на тима на полуфинал в Китай.

Заради контузия останахме без Томас Юртел, но Франк Нтиликина се справя наистина много добре. Тези силни двубои в Китай ще му бъдат от полза в кариерата. Това може да бъде трамплин за него. Единствено обаче трябва да продължи да работи по същия начин през настоящата година”, допълва един от основните играчи на “петлите”.

КИТАЙ 2019: ЧУТОВЕН ПОДВИГ ЗА ФРАНЦИЯ (ВИДЕО)