Балкан завърши успешно участието си в турнира в памет на легендата Георги Христов. Шампионите записаха победи над Охрид и Рилски спортист във финала, за да триумфират в надпреварата за трета поредна година. 

БАЛКАН ЗАПАЗИ У ДОМА КУПАТА ОТ ТУРНИРА “ГЕОРГИ ХРИСТОВ”

"Мисля, че имаше добър баскетбол. Интересна среща стана, феновете и на двата отбора могат да се радват. Ние имахме много проблеми, защото борбата в защита не ни беше на добро ниво. Имахме много грешки и не успяхме да се откъснем в началото на третата част, когато имахме някаква аванс. След това вече имаше и напрежение, понеже искахме да се представим по-добре пред нашите фенове. Не мога да се оплача от желанието, което състезателите показват. Вярвам, че ще вървим все по-добре и по-добре с течение на времето”, заяви треньорът на Балкан Йовица Арсич.

Никога не сме готови толкова, колкото на нас ни се иска. Винаги има нещо да се прави. Със сигурност сме по-добри, отколкото преди 10 дни, когато започнахме да играем мачове. Ще разберем колко сме готови, когато дойдат официалните срещи. Мисля, че и те се срещат със същите проблеми, не са сработени изцяло. Ще дадем всичко от себе си да минем квалификациите. Със сигурност има още неща да се изчистят, но вървим крачка по крачка тактически”, допълни специалистът.

Със сигурност ще е много трудно да защитим титлата си. Почти целият отбор се смени. Левски е най-силният тим със сигурност, виждате колко много национални състезатели имат. С правилото да има поне двама българи на терена те имат предимство със сигурност в този момент. Ние сме готови да работим с млади момчета, които могат много повече, отколкото в момента показват и съм оптимист, каза още Йовица Арсич.

Източник и снимка: Balkan-basket.com