Донован Мичъл се наложи като един от лидерите на САЩ на световното първенство. За него това не е нещо ново, тъй като той има подобна роля и в клубния си отбор Юта в НБА.

Срещу себе си на 1/4-финалите на шампионата на планетата в Китай Донован Мичъл ще има Защитник №1 в лигата отвъд океана. Освен това, Руди Гобер е и негов съотборник при “джазмените”, а дуелът им стартира утре (11 септември) от 14.00 ч.

Развълнуван съм. Трябваше да играя срещу Джо Ингълс два пъти. Никога не съм играл срещу Руди. Той притежава страхотна сила, която съм убеден, че ще покаже и за Франция утре. Със сигурност ще има много "trash-talk", но това е част от забавлението – да се състезаваш срещу съотборници, които не са родени в САЩ”, казва 23-годишният Мичъл.

Доста неща научих за играта на такова ниво през последните дни. Говорих доста с Рики Рубио и с играчите на Австралия. Ще бъде много забавно. Руди е доста амбициран. Неслучайно става Най-добър защитник в НБА два пъти. Момчетата знаят това и ще се опитаме да му се противопоставим по най-добрия начин”, допълва 191-сантиметровият гард.