Селекционерът на Гърция Танасис Скуртопулос отговори на критиките по негов адрес, дошли от американски медии за това, че е дал повече почивка на Янис Адетокубо в мача срещу САЩ на световното. Южните ни съседи имаха нужда от победа с 12 или повече точки в двубоя с Чехия, за да продължат към 1/4-финалите, но биха с 84:77.

Непрекъснато чета коментари в интернет, че гръцкият национален отбор не играе като Милуоки и не знам как да реагирам. Ние не сме Бъкс. Това е самата истина. Не е нужно да казвам повече. Янис е основна част от нашия отбор, но имаме и други състезатели, които имат собствена личност и стойност”, обясни Танасис Скуртопулос.

Янис започна страхотнo, но някъде по пътя нещо се обърка. Той се притесни, опитваше се да докаже какво може за Гърция. Феновете го следваха навсякъде. Опитвахме се да го използваме по най-добрия начин. Той обаче не получи уважението, което заслужаваше – нито от организаторите, нито от съдиите. Гледахме всеки един двубой по 2-3 пъти. Побоят, който той получаваше навсякъде, е невероятен”, казва още специалистът, след като тимът му отпадна от световното.