Американката Адиджат Адамс ще играе в Берое през новия сезон. Тя е подписала договор със старозагорския клуб и през следващата седмица ще започне тренировки под ръководството на Таня Гатева в Стара Загора.

Адиджат Адамс е на 26 години и играе на позиция 5. За последно е част от аржентинския Куимса, с който става шампионка. Първият й отбор след завършване на колежа “Байола“ в Калиформия е Валферданж от Люксембург, където през 2014/2015 записва по средно 15 точки и 12.3 борби.

Следва трансфер в гръцкия Кронос, където регистрира средни показатели от 11.4 точки и 8.6 борби. През 2016 г. Адиджат Адамс предприема далечно пътуване до Австралия, където през следващите два сезона играе за Мандура Меджик и Албъри. Там тя е сред най-силните баскетболистки в шампионата, записвайки средно по 16.8 точки и 10 борби. Преди да замине за Аржентина Адамс има и кратък престой в испанския Валенсия.

Щабът на Берое ще разчита на американката в мачовете от Адриатическата лига, в опита на отбора да защити титлата си от миналия сезон.