КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за кадетки финишира на осмо място в крайното класиране на европейското, Дивизия Б в София. В столичната зала “Универсиада” 16-годишните националки загубиха от силния отбор на Украйна с 62:68, като в груповата фаза се справиха с този съперник с 67:63.

И ОЩЕ: Нашите финишираха с 3 победи и 4 загуби в шампионата, но се изкачиха с 10 места в сравнение с миналогодишното 18-то място в Подгорица. Отлична оценка за работата на треньорите Лъчезар Коцев и бившата баскетболистка от WNBA Гергана Славчева е желанието и борбеността, които демонстрираха състезателките по време на целия турнир.

НАЙ-ДОБРИ: Реализатор №1 на европейското Илияна Георгиева навъртя на сметката на България 25 точки, като бе близо и до трипъл-дабъл след 9 борби и 8 асистенции. Анастасия Калева оформи четвърти дабъл-дабъл – 12 точки и 15 борби.

За Украйна Катерина Ткаченко бе най-добра с 13 точки. Яна Катеринчик остана с 12. Валерия Казанцева също стигна до двойните показатели – 11 точки и 15 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След равностойна първа четвърт украинките излязоха напред с 10:9 след кош на Валерия Казанцева. През втория период обаче националките до 16 г. не се примириха и чрез Анастасия Калева, Райна Илиева и Илияна Георгиева обърнаха до 34:29.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Украйна се завърна на паркета, решена да си върне водачеството и чрез Катерина Ткаченко и Дариа Конуноченко излезе отново напред с 49:48 след 30 минути игра. През последната четвърт Илияна Георгиева и Анастасия Калева продължиха да тормозят съперника, но Украйна все пак издържа и спечели с 68:62.

СТАТИСТИКА ОТ УКРАЙНА 16 – БЪЛГАРИЯ 16

Вижте пълен запис на двубоя: