Наследничката на известната бургаска баскетболна фамилия Костови – Димана Костова дебютира за националния отбор на България за момичета до 14-годишна възраст, родени 2005 г.

13-годишната състезателка на Черноморец 2014 взе участие в мачовете от силния международен турнир Словения бол, който се проведе в Словени градец от 15 до 18 август. С екипа на България, талантливата бургазлийка достойно оправда доверието, гласувано й от националния селекционер Маргарита Маринкова и помощничката й Калина Попянкова.

Димана Костова е дъщеря на бившите национали Димо Костов и Жанет Жельова, които ръководят свой клуб в Бургас – Черноморец 2014.

Димана има по-голяма сестра (от първия брак на Димо Костов) – известната баскетболистка и националка Зорница Костова. Жанета Жельова – Костова е помощник треньор на Лъчезар Коцев в националния отбор момичета до 15 години.

Димана Костова е ученичка на бургаското СУ “Юрий Гагарин”.

На Словения бол малките “лъвици” се класираха на осмо място. В последния си мач от надпреварата тимът ни отстъпи на Израел с 44:48. В груповата фаза нашите обаче се наложиха над същия съперник с 61:54 след обрат през второто полувреме.

В първия си мач за местата 5-то/8-мо след груповата фаза българските момичета отстъпиха пред Латвия с резултат 41:55. В групата българският тим загуби от Полша и Словения съответно с 51:66 и 50:70, и победи Босна и Херцеговина с 60:43.

Източник: Burgasnews.com