Берое стартира подготовката си за новия сезон, като под ръководството на треньорския щаб, начело с Любомир Минчев, на първата тренировки в зала “Стара Загора” излязоха 8 баскетболисти. Това са Евгени Василев, Ивайло Тонев и Станислав Ваклинов от миналогодишния състав на бронзовия медалист в НБЛ, българите Деян Карамфилов и Иван Лилов, както и американците Реджър Дауъл, Трей Моузес и Тревонд Барнс.

Александър Янев отсъства от заниманието, за да бъде до половинката си Никол, която го дари с дъщеричка. Младите таланти Михаил Комбаков и Младен Георгиев са получили малко по-дълга почивка, заради участието си с националите до 16 години на европейското първенство. Тренировката бе наблюдавана от част от най-верните привърженици на Берое.

Има още двама американци. Единият е с отменен полет и се очаква да пристигне утре, а другия го чакаме в неделя“, сподели наставникът на старозагорци Любо Минчев. Той разкри, че подготовката на отбора ще протече в Стара Загора, а първата контрола е насрочена за Деня на Съединението на България - 6 септември. Съперник в нея ще бъде А1 Академик София.

Относно целите на Берое през 2019/2020, треньорът на Берое заяви:

Миналата година не успяхме да вземем трофей, надяваме се тази година да бъдем по-напред и в първенството, и за Купата”, коментира специалистът, който каза по повод на холандския Лайден, който е съперник на Берое в квалификацията за ФИБА Къп, че всяка година и той сменя голяма част от състава си.

Следим кои играчи привличат, ще търсим да гледаме техни контроли. Знаем, че тяхното първенство започва преди нашите мачове с тях, така че ще гледаме да се запознаем по-обстойно с тяхното състояние“, завърши Любо Минчев.

Източник и снимка: Beroebasket.com