Отличните новини около националния ни отбор за кадетки до 16 г. продължават да се редят една след друга. Изявите на младите “лъвици” на европейското първенство, Дивизия Б, което се провежда в София, са следени изкъсо дори и отвъд океана, съобщава Спортал.

На трибуните в зала “Универсиада” срещите от шампионата са наблюдавани от редица скаути на елитни колежански отбори. Сред представителите, които гледат младите баскетболистки, са такива от университети като Аризона, Дюкейн, Толидо, Роуд Айлънд и Тюлейн.

Това е страхотно признание за 16-годишните националки, които демонстрираха силна игра и борба за всяка топка в първите си четири двубоя на европейското първенство. Резултат от добре свършената работа от треньорите Лъчезар Коцев и неговият щаб, в който е и бившата баскетболистка от WNBA Гергана Славчева.

Тимът ни завоюва 3 победи в надпреварата до момента, след като се наложи над коравия отбор на Украйна с 67:63, изнесе лекция на Северна Македония с 95:43, а преди ден взе скалпа и на Люксембург с 80:69. Кадетките допуснаха загуба единствено от Холандия с 64:68, но това не им попречи да си осигурят място в eлиминациите на турнира.

За младите ни състезателки утре (22 август) предстои нов тежък сблъсък. В 1/4-финалната фаза кадетките ще се изправят срещу Хърватия, който финишира първи в група Ц с баланс от 4-1. Срещата ще бъде от 18.15 ч. в четвъртък, в зала “Универсиада”.