Швейцария и Румъния са последните два отбора, осигурили си места в европейските квалификации, които ще стартират през февруари 2020 г. Те се присъединиха към Великобритания и Дания, които сториха това миналата събота чрез предквалификация.

Швейцарците продължават напред след победа над Исландия със 109:85. 29 точки за победителите отбеляза Роберто Ковач, а Джонатан Казадзи реализира 21 плюс 9 борби. Центърът на Хюстън в НБА Клинт Капела приключи с 18 точки и 15 борби. Мартин Хермансон бе най-резултатен за исландците с 28 точки.

 

В Братислава Богдан Попа навъртя 14 точки и овладя 5 борби, а Румъния триумфира над Словакия със 77:74. Румънците можеха да си позволят и загуба с до 17 точки разлика.

По този начин Великобритания отива в група G на квалификациите за Евробаскет 2021. Там са още Франция, Германия и Черна гора. Дания пък ще бъде в група C заедно с Белгия, Чехия и Литва. Румъния попада в група А с тимовете на Израел, Полша и Испания. Швейцария пък ще е група E с Финландия, Грузия и Сърбия.