Испанският Валенсия набеляза 19-годишния български баскетболист Цветомир Чернокожев. Това съобщава в-к “Монитор”.

Младежкият национал, който е носител на наградата "Рачо Колев - едно сърце, една игра" за най-добър млад български баскетболист за 2018/2019, е сред най-обещаващите родни играчи и отдавна е в полезрението на испанските клубове. 

Шампионът в Еврокъп Валенсия е отправил оферта към Чернокожев, разкриват медиите в Испания, а двете страни вече водят преговори.

Участникът в Евролигата обаче трябва да постигне съгласие с настоящия клуб на българина А1 Академик София, тъй като през миналото лято той подписа четиригодишен договор с тима, който играе мачовете си в Правец.

Преди време интерес към Цветомир Чернокожев проявяваха Тенерифе и Манреса. По-късно и друг испански тим Обрадойро прати оферта за Цветомир Чернокожев, но тя бе отхвърлена.

Ако все пак се стигне до трансфер на младата ни надежда, той може да стане третият българин, обличал екипа на Валенсия. Преди години това направиха Тодор Стойков и Божидар Аврамов. Стойков подписа през 2004/2005, а Аврамов бе привлечен в школата на Валенсия през 2007 г. Испанският отбор стартира този сезон в Евролигата с домакинство на ЦСКА Москва на 4 октомври.

Снимки: LAP.BG и ФИБА