Националите до 16 г. Младен Георгиев и Михаил Комбаков ще се включат в предсезонната подготовка на Берое. Юношите ще пропуснат първите занимания на тима и ще бъдат на разположение на треньора Любомир Минчев от 26 август, съобщават от клуба.

Ако двамата затвърдят добрите впечатления, двете надежди на старозагорския баскетбол ще имат възможността да бъдат част от групата на Берое и по време на сезона.

Надявам се да заслужа повече игрово време, за да мога да натрупам опит. Вярвам, че работата с отбора ще бъде ползотворна и успешна“, заяви за официалния сайт на Берое по повод предстоящия сезон Михаил Комбаков.

Това ще ми е първа година в мъжкия отбор. Ще бъде трудно, но съм готов да вложа много усилия в тренировъчния процес. Искам да натрупам опит на най-високо ниво, защото това ще е плюс за кариерата ми след време. Разбира се, давам си сметка, че предвид възрастта ми няма как да участвам във всеки един двубой, но ще положа максимални усилия”, призна Младен Георгиев.

Ето и как те коментираха представянето на България на европейското при 16-годишните:

Тръгнахме с нагласата да влезем в тройката на това европейско, но в двата двубоя с Полша и Холандия просто не ни се получи. Мисля, че класирането ни е престижно и съм горд с усилията, които хвърлихме като отбор. Не спряхме да се борим до самия край. В личен план можеше да се представя на по-високо ниво, ако ми бе дадено повече време на игрището, но си давам сметка, че има много неща, върху които трябва да наблегна, за да подобря играта си“, сподели Младен Георгиев.

Направихме добро европейско, но не ни достигна малко късмет във важните мачове. Доволни сме от класирането, въпреки че можеше да спечелим по-предна позиция. В личен план съм удовлетворен от това, което показах. Успях да помогна на отбора и се радвам, че бях част от него, както в подготовката, така и по време на първенството”, каза пък Михаил Комбаков.