Световното първенство ще стартира на 31 август и ще продължи до 15 септември. Оказва се, че изкуството също ще има запазено място по време на шампионата на планетата, след като ФИБА и фондация Pistoletto Cittadellarte обявиха съвместно сътрудничество.

То ще бъде представено на специалнa церемония в заключителния уикенд на турнира в Пекин. Събитието ще уважават представители на ФИБА, както и на самата фондация и на местния Организационен комитет.

Микеланджело Пистолето е италиански художник, който е създател на Третия рай - символ на три кръга, които са изложени по целия свят. Той е широко признат за един от най-влиятелните съвременни художници на своето поколение и водещ привърженик на движението „Arte Povera“, движение в Италия през 60-те години.

Символът “Трети рай“ е показан по целия свят чрез различни събития, платформи и организации, включително ООН в Женева, Лувъра в Париж, и в Съвета на Европейския съюз в Брюксел.

Световете на спорта и изкуството не са чак толкова различни. Те ни дават възможност да се изразяваме физически, емоционално и дори интелектуално, позволявайки ни да се свързваме и общуваме помежду си по целия свят, преминавайки граници, култури, езици и поколения.