Черно море Тича стартира днес подготовката си новия сезон. Варненци ще са напълно готови със състава около средата на следващия месец. Засега селекцията на Галин Стоянов има предвидена контрола с Черноморец и участие на турнир в Плевен.

Започва един сезон, който да се надяваме да бъде доста по-успешен от миналогодишния. Това, което сме мислили е да надградим във всяко едно отношение. Играчите от миналата година знаят за какво трябва да се борят. Това все пак е Черно море Тича. С нас все още тренират момчета, които нямат договори. До средата на септември ще опитаме да направим един боеспособен състав. Намеренията на клуба са да направи състав, който да се бори за местата около 5-то и 6-то в първенството”, заяви треньорът на Черно море Тича пред narodensport.eu.

Подготовката ще бъде на местно ниво до средата на септември. След това ще имаме мачове тук с Черноморец на 17 септември, на 20-ти и 21-ви имаме турнир в Плевен и още няколко срещи до началото на първенството. Започваме с 12 състезатели. До последно се опитваме да няма чужденци. Заради спецификата на пазара и това, че някои момчета на определени позиции излязоха навън, ако в някакъв момент се наложи да подсилим състава, може да прибегнем и да чуждестранни състезатели. Към момента се опитваме да не е така. Към днешна дата нямаме договорка със Симеон Илиев. Ще видим докъде ще доведат преговорите. Това, което знам е, че той има желание, ние – също, но няма нищо официално”, добави Галин Стоянов.