Константин Костадинов изпраща още едно силно лято с националния отбор, този до 16-годишна възраст. Юношата на Делфин, който от няколко години трупа опит в школата на испанския колос Реал Мадрид, оправда очакванията на специалистите на Стария континент и бе сред най-добрите играчи на европейското, Дивизия Б, което приключи в Подгорица.

202-сантиметровото крило завърши с най-висок коефициент на полезно действие сред всички на турнира – средно по 25 на среща.

До този показател той достигна със средно по 14.6 точки (13-ти сред стрелците), с по 10.5 борби (3-то място сред най-добрите под двата коша) и с по 4.6 асистенции (6-ми по завършващи подавания сред връстниците си). Това сочат статическите показатели от официалния сайт на надпреварата в Черна гора.

Константин Костадинов постави името си сред топреализаторите за България в 7 от общо 8-те двубоя на кадетите. Крилото допълва сметката си със средно по 2.5 отнети топки и 1.6 чадъра за по 31.1 мин. на среща. Освен това, 16-годишният играч достигна до дабъл-дабъл в 4 срещи, което го поставя на четвърта позиция в тази графа.

В анкетата сред феновете, публикувана в официалния сайт на европейското, пък Константин Костадинов финишира на второ място, след като събра 26% от гласовете.

Тази година европейското бе тест за 16-годишните национали, които финишираха шести в Дивизия Б. За голяма част от тях, начело с Константин Костадинов, предстои много сериозно изпитание - световно първенство за юноши до 17 г., на което България ще бъде домакин през 2020 г. и всички погледи и надежди ще бъдат насочени към бодрата смяна на родния баскетбол.