Близо 18 000 зрители изгледаха последния мач от международния турнир “Акрополис”, който се проведе в южната ни съседка. В истински трилър Сърбия надви Гърция с 85:80 след продължение, за да затвърди мястото си на един от претендентите за челните места на предстоящото световно първенство в Китай от 31 август до 15 септември.

За първи път през последното десетилетие билетите за двубой от тази надпревара бяха разпродадени напълно. Турнирът “Акрополис” стартира през 1986 г. и става традиционен през годините, като в него преди време участия има и България.

 

За Сърбия почивка получиха Никола Йокич, който замина за Белград преди срещата, както и Бобан Мариянович. В тяхно отсъствие Богдан Богданович, който празнува 27-ми рожден ден, навъртя 28 точки и помрачи неделната вечер в Атина. Неманя Биелица оформи дабъл-дабъл – 18 и 14 борби. Никола Милутинов се разписа с 14 точки.

За Гърция Янис Адетокубо бе над всички с 20 точки. Брат му Танасис остана със 17. В лагера на “елините” пък проблеми имат Костас Слукас, Костас Папаниколау и Янис Папапетру. Травма по време на срещата получи и Янис Атинау.  

 

В другия двубой от надпреварата днес Турция се справи с Италия със 72:70 след 20 точки на Чеди Осман.