“Публиката в Плевен е уникална, това е най-баскетболният град. Тя бе една от основните причини да остана”, категоричен бе в края на миналия сезон Константин Коев.

Публиката в зала “Балканстрой” ще се радва на изявите на 196-сантиметровото крило и през 2019/2020. С екипа на Спартак Константин Коев ще стартира четвърти пореден сезон в елитното първенство от есента.

Преди обаче да спечели сърцата на феновете в Града под Панорамата, Константин Коев преминава през школата на Делфин в родния си град Бургас. Не след дълго обичта към играта го праща в Черноморец, където се превръща в основна фигура. За кратко е част и от Рилски спортист. Има и един сезон в немския Дорстен.

Отправя се към Плевен през 2016 г., за да си спечели славата на един от най-полезните играчи в селекцията на Александър Дяковски. В последните години е сред най-постоянните участници в Мача на звездите, като на два пъти печели и конкурса по тройки към него.

През 2018/2019 Константин Коев реализира средни показатели от 14.7 точки, 6.5 борби и 2.2 асистенции в общо 26 мача на Спартак във всички турнири.