Берое направи сериозен трансферен удар, привличайки в редиците си опитния Иван Лилов. Гардът, който през миналия сезон игра за Спартак Плевен, а преди това премина през унгарските Сегед, Дебрецен и Капошвар, смята, че новият му отбор е най-прогресиращият в НБЛ.

ИВАН ЛИЛОВ ОТИВА В БЕРОЕ

“Доволен съм от избора си. С Васил Кифев много бързо се разбрахме. Лесно се съгласих, тъй като Берое в последните години се развива възходящо. Според мен, това е най-прогресиращият отбор в НБЛ. Виждаме, че тимът разполага с изключително добър колектив и фенове, които са навсякъде с отбора. Берое, заедно с Балкан, разполага с най-верните привърженици в нашето първенство. Това е изключително важно за всеки един отбор с високи цели. Познавам българите, които са в тима”, заяви пред официалния сайт на Берое Иван Лилов.

Моето лично мнение е, че Любомир Минчев е най-добрият български треньор и го доказа с работата си в Стара Загора и националния отбор. Работил съм с него и съм наясно с философията, която той изповядва. Искам да играя в отбор с много високи цели и затова приех предложението на Берое. Първото важно изпитание пред тима е свързано с влизането в груповата фаза на турнира ФИБА Къп. Предстои ни много сериозно подготовка в тази връзка. Това е първата и много важна задача пред нас. Убеден съм, че успех срещу Лейден ще ни помогне за поддържането на добър ритъм в първенството. Всеки един от играч ще влезе пределно мотивиран в тази квалификация“, допълни гардът.