Денислав Вутев е третият баскетболист от миналогодишния състав на Спартак, който ще продължи с тима след Тодор Тодоров и Николай Маринов. Синът на една от легендите на плевенския баскетбол Валентин Вутев ще започне втори пореден и общо трети сезон в родния си клуб.

24-годишният баскетболист прави първите си стъпки в играта именно под двата коша в Плевен при Мариян Костадинов. На 14-годишна възраст заминава за Варна, където талантът му доразвива един от големите специалисти при подрастващите – Галин Стоянов – Патрик. Година по-късно Денислав става шампион при кадетите с екипа на Черно море. След това преминава през всички формации на варненския клуб, за да дебютира при мъжете през 2010/2011.

208-сантиметровото тежко крило, което може да играе еднакво добре и на позиция 5, преминава и през Рилски спортист, с който има Купата на България от 2018 г., както и две трите места в НБЛ през 2017 г. и 2018 г. и бронз от Балканската лига от миналата година.

През лятото на 2018 г. Денислав Вутев се завърна в Плевен, като с екипа на Спартак има общо 27 мача. В тях той записва средно по 8.7 точки и 4.4 борби.

Снимки: LAP.BG